Türk Ekonomi Bankası (TEB), eş zamanlı olarak beş farklı ülkede gerçekleşen global yazılım maratonu BNP Paribas International Hackathon’ın İstanbul ayağına ev sahipliği yaptı.

Hackathon'lara olan ilgi, ülkemizde de artmış durumda. Artan ilgiyi düzenlenen etkinliklerden de anlamak mümkün.

TEBSan FransiscoParisBrükselRoma ve İstanbul olmak üzere beş farklı şehirde eş zamanlı düzenlenen global yazılım maratonu BNP Paribas International Hackaton’ın İstanbul ayağını 12-14 Haziran tarihlerinde Saklıköy TEB Formasyon Akademisi’nde gerçekleştirdi.

Saklıköy TEB Formasyon Akademisi’nde düzenlenen yarışma boyunca girişimciler, kurgusal bir data seti kullanarak ve kod yazarak mobil veya web tabanlı yazılım geliştirdi.

Dijitaladam olarak SmartAssist çözümümüz ile katıldığımız yarışmada, 48 saat içerisinde uyumadan geliştirdiğimiz yapay personelimiz ile TEB International Hackathon jürisinin önüne çıktık. SmartAssist'i geleceğin personeli olarak sunduk ve bankalar başta olmak üzere tüm danışma faaliyetleri ile basit işlemleri yapabilen, kullanıcılar ile sesli veya tablet üzerinden dokunmatik olarak etkileşim kurabilen tüm insan hata faktörlerinden arındırılmış 7/24 çalışabilen bir personel geliştirdik. 

Bu çözümümüzü değerli bulan jüri üyeleri bizi Türkiye'den seçilmiş en iyi 10 ekip arasından dereceye sokarak, 3. olarak Fransa, Paris'te BNP Paribas'ya sunum yapmamız için seçti. 

Bunun yanı sıra ürünü daha fazla geliştirebilmemiz adına 20.000 TL'lik ödülün ve 3.'lük ödülünün sahibi olduk. 

Katıldığımız etkinliğin kısa videosunu buradan izleyebilirsin.z

https://www.youtube.com/watch?v=uItyJB0Y-pk