Girişimler için en büyük demo etkinliği olan Startup Türkiye, 26-28 Şubat 2015 tarihleri arasında Antalya'da düzenlendi. 2008'den bu yana girişimcilerin, melek yatırımcıların ve risk sermayedarlarının buluşma noktası olan etkinlikte, hem geniş bir ağ kurma hem de girişimleri geniş kitlelere duyurmak için büyük önem taşıyan etkinliğe bu yıl Dijitaladam olarak SmartAssist çözümümüz ile bizde katılmaya hak kazandık. 

SmartAssist'i yatırımcı ve mentörlere sunma fırsatı yakalayarak çözümümüzün dahada gelişmesi için temaslarda bulunduk. 

Peki Startup Turkey tam olarak nedir ? 

Etohum tarafından yedincisi düzenlenen olan Startup Turkey, 700 katılımcı, 150'den fazla yatırımcı ve 100'ü aşkın girişimciyle Antalya'da gerçekleşti. Birçok ülkenin temsil edileceği yılın en büyük internet etkinliği, dünyada internet sektörüne yön veren konuşmacıları paneller ve networking seanslarında buluşturdu.

Etohum, sadece davetlilere açık olan 7. Startup Turkey organizasyonunu, 26-28 Şubat tarihleri arasında Antalya’da Regnum Carya Golf & Spa Resort’ta gerçekleşti. 

Yeni ekonomide isim yapmış Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen melek yatırımcılarını, mentorlarını, iş adamlarını ve internet girişimcilerini ağırlayacak olan etkinlik, Avrasya'nın en büyük internet buluşmalarından biri olarak hem girişimciler hem de yatırımcılar adına deniz aşırı iş fırsatları için bir kez daha verimli bir ortam yaratıyor. 

Yatırımcıların ve risk sermaye şirketlerinin yeni girişimlerin sunumlarını dinleme ve ilgilendikleri yatırımı belirleme şansına sahip olduğu etkinlikte, sektörün önde gelen isimleri de farklı konu başlıkları altında düzenlenecek panel ve konuşmalar aracılığıyla geçtiğimiz senenin gelişmelerini ve performanslarını değerlendirme olanağı buluyor. 

TechCrunch'ın Avrupa’daki girişimler için düzenlenen en iyi etkinlikler arasında gösterdiği Startup Turkey, aynı zamanda programın iki saatini de 2015'in yatırım yapılacak en başarılı 15 girişimine ve "Startup Pitches" olarak adlandırılan girişimcilerin yatırımcı sunumlarına ayıracak. Bu yıl yaklaşık 2.500 başvuru arasından başarıyla sıyrılan bu girişimler, 31 Ocak’ta düzenlenecek olan “Etohum Girişimcilik Zirvesi”nde hem kendilerini tanıtma hem de Startup Turkey’ye katılma hakkı kazanmak için mücadele edecek. 

Etohum 15 girişimlerine, Yunanistan, Bulgaristan, Pakistan, Ukrayna, Mısır, Ürdün, UAE, Hindistan, Azerbaycan, Romanya, Macaristan gibi çok sayıda ülkeden girişimci eşlik edecek. 

SPEEDNETWORKING: 30 SANİYEDE ETKİLİ TANIŞIKLIK
Startup Turkey'nin her yıl dört gözle beklenen geleneksel seanslarından biri de, Ertuğrul Belen yönetiminde gerçekleştirilen speednetworking etkinliği. Kısa sürede çok sayıda insanla tanışma imkânı yaratan ve bilimsel bir altyapıya sahip farklı bir toplantı türü olan speednetworking, 50 ila 100 kişinin yaklaşık iki saat içerisinde hızla ama etkili bir şekilde tanışmasını sağlıyor. Kişiler tanışma istasyonları arasında belli bir sistemle ilerliyor ve her istasyonda sadece beş dakika geçirerek salondaki herkesle tanışabiliyor.